Tyranosaurus Rex

Tyranosaurus Rex jest hladnokrvni, davno izumrli reptil. Njegova nadmoć nad drugim bićima toga doba i tadašnjeg svijeta je bila na vrlo visokoj razini. Fosilni ostaci tyranosaurusa (dinosaurusa općenito) čuvaju se u Chicagu, a pronašao ih je čikaški paleontolog Paul Sereno.

Bili su dugi oko 15 metara, a u uspravnom stavu dostizali su 6 metara visine. Imali su male i nerazvijene prednje udove. Međutim, na snažnom i razvijenom vratu nalazila se ogromna glava s čeljustima punim oštrih zuba. Dostizali su dužinu od 20 centimetara, a zajedno sa kandžama na zadnjim udovima činili ubojito oružje ovog mesoždera. Vid im je bio slabo razvijen i nisu vidjeli životinje koje se nisu kretale, a za otkrivanje lovine mahom su se služili čulom mirisa. Smatra se da nisu mogli potrčati brže od 17 km/h.

Općeprihvaćeno je da su bili lovci, koji su napadali biljoždere mnogo veće od sebe. Neki pak tvrde da su bili spori i nespretni, te u mogućnosti uloviti samo vrlo spore životinje, dok drugi smatraju da je riječ o strvinarima.