Opći uvjeti

Molimo Vas da kao korisnici pažljivo pročitate ove uvjete kupovine i korištenja web stranice (dalje: Opći uvjeti) prije kupovine na web stranici https://mamapricalica.com
Prihvaćanjem Općih uvjeta izjavljujete da ste se upoznali, razumjeli i suglasili s našim Uvjetima kupovine i korištenja web stranice te da prihvaćate pravila i uvjete navedene u njima. Ukoliko niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ove stranice.

Web stranica https://mamapricalica.com u vlasništvu je trgovačkog društva Fantastic Tech d.o.o (u daljnjem tekstu: Mama pričalica)

Kontakt

Fantastic Tech d.o.o.

Buonarrotijeva 15, Pula

E-mail: info@fantastictech.com

Uvjeti kupovine

Mamapričalica.com je web stranica na kojoj je moguća kupovina raznih proizvoda. Uvjetima kupovine uređuju se odnosi između Kupca i Mame pričalice u odnosu na uvjete i način naručivanja, cijene proizvoda, naćin plaćanja, raskid ugovora i povrat robe, dostavu, zaštitu osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje Mama pričalica stranice i on-line kupovine.

Uvjeti kupovine primjenjuju se samo u slučaju kupovine putem https://mamapricalica.com, a ne i kada je kupac kupio proizvode na neki drugi način (kao na primjer: neposredno od proizvođača, dobavljača ili sl.).Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem ovih Uvjeta potvrđujete da ste stariji od 18 godina života i da imate punu poslovnu sposobnost ili da ste sukladno članku 117. Obiteljskog zakona potpunu poslovnu sposobnost stekli sklapanjem braka prije punoljetnosti te da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete.Ugovor u ime i za račun maloljetnika te poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ukoliko nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova. Za postupanje suprotno ovim odredbama Fantastic Tech ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene

Istaknute cijene proizvoda su maloprodajne, sadrže iznos poreza na dodanu vrijednost te su izražene u kunama. Cijene su podložne promjenama. Istaknute cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga koje se naplaćuju dodatno.Sukladno važećim odredbama Zakona o zaštiti potrošača, BAZZAR može po svojoj odluci određene proizvode ponuditi po cijenama nižim od cijena u redovitoj prodaji odnosno uz poseban popust koji je dostupan pod istim uvjetima svim Korisnicima ili samo točno specificiranoj skupini korisnika. Uvjeti posebnih oblika prodaje poput trajanja takve prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. bit će detaljno opisani na stranici proizvoda.Nakon proteka roka prodaje po cijenama nižim od cijena u redovitoj prodaji, BAZZAR ne može primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na posebne oblike prodaje kojima je istekao rok.

Načini plaćanja

Mama pričalica omogućuje kupnju odabranih proizvoda plaćanjem izravno putem interneta ili prilikom preuzimanja:

1. Gotovinom po primitku pošiljke

Opcija plaćanja prilikom preuzimanja (“pouzećem”) omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same isporuke na navedenoj adresi. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

2. Kreditnim i debitnim karticama

Plaćanje na ovaj način može se ostvariti jedino putem Visa, Mastercard, Maestro, Diners, American Express karticama.Obročno plaćanje do 12 rata bez kamata moguće je isključivo uz korištenje sljedećih kartica:MasterCard ili Visa karticama Zagrebačke banke, Visa ili Maestro karticama PBZ banke te Diners ili American Express kreditnim karticama.Minimalni iznos narudžbe za obročno plaćanje je 500 kn.Online plaćanje se vrši putem sustava Hrvatskog Telekoma PayWay. Više o sigurnosti online kupovine možete pronaći na linku: Sigurnost online plaćanja (https://bazzar.hr/pages/online-payment-security).

3. Virmanski ili internet bankarstvom

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem banke, pošte, Fine ili sl.Po zaprimljenoj uplati, obraditi ćemo vašu ponudu za kupnjom. (prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan)

4. PayPal

Online plaćanje za korisnike PayPal-a. Ako odaberete plaćanje putem sustava PayPal, Bazzar vas preusmjerava na PayPal sustav. Više o PayPal-u možete pronaći na linku https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/home.

Dostava

Kupljeni proizvodi dostavljaju se kurirskom službom DPD ili Hpekspres-om Hrvatske Pošte koja ravnomjerno pokriva cijelu Hrvatsku; uključujući i mala mjesta i udaljene otoke. Prilikom slanja narudžbe, Vi birate jednu od dostupnih dostavnih službi.Neki prodavači nude besplatnu dostavu na određeni iznos narudžbe. Npr. prodavač može nuditi besplatnu dostavu za ukupnu narudžbu veću od 500 kn.Ukoliko kupujuete više artikala od istog prodavača plaćate samo jednu dostavu, odnosno cijena se računa po ukupnoj težini svih proizvoda u paketu.Cijena dostave ovisi o izboru kurirske službe te o ukupnoj težini proizvoda. U sve cijene već je uključen PDV.

Prigovor

Korisnik sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ima pravo podnijeti pisani prigovor putem pošte ili elektroničke pošte. Mama pričalica je dužan bez odgađanja pisanim putem potvrditi primitak prigovora koji je predan neposredno u njegovim poslovnim prostorijama. Mama pričalica će na zaprimljene prigovore odgovoriti u zakonskom roku od 15 dana.

Rješavanje potrošačkih sporova

Ovim putem Vas obavještavamo da svaki spor rješavamo mirnim putem – sporazumno, kao i o Vašem pravu da koristite mehanizme izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske Komore, i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori.

Online rješavanje potrošačkih sporova

Obavještavamo Vas o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem online rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU putem linka: ovdje  (LINK)

Odgovornost za materijalne nedostatke

Sukladno  odredbama Zakona o obveznim odnosima (članci 400-422) odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca kao i  za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga

Nadležnost

Za sve sporove proizašle iz korištenja web stranice https://mamapricalica.com ugovara se nadležnost suda u Puli.

U Puli, 06.06.2019.